Wednesday, May 24, 2006

Μα...Σε βλέπω σαν φίλο!

Μία φράση που όλοι λίγο-πολύ την έχουμε ακούσει. Την έχουμε νιώσει για τα καλά...Σαν σουβλιά στο στομάχι...Μία φράση που "αντηχεί" στα αυτιά των αντρών σαν κεραυνός! Μία φράση που λένε οι γυναίκες όταν θέλουν να ρίξουν χυλόπιτα με "ευγενικό" τρόπο...Αυτή η φράση λοιπόν εμένα προσωπικά μου τη δίνει στα νέυρα, όσο τίποτε άλλο! Μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις από άτομα του αντίθετου φύλου, αλλά άλλωστε γι αυτό γράφω το post, για να συζητάμε!
Λοιπόν, ρε κοπελιές...Εσεις πως αισθάνεστε όταν ξεστομίζετε αυτό το πράγμα? Δε λέω, είναι ένας ευγενικός τρόπος να ρίξεις χυλόπιτα, αλλά αντιπροσπεύει την αλήθεια? Δηλαδή, μετα από τη χυλόπιτα, μένετε φίλοι με τον άλλον? Κάνετε ο,τι κάνατε και πριν γίνει το "μοιραίο"?Συζητάτε όπως συζητούσατε?Αν και πολλές από τις γυναίκες, όχι μόνο ρίχνουν την ευγενέστατη χυλόπιτα, αλλά μετά μιλάνε με τον άμοιρο τον άνθρωπο για θέματα, όπως σεξ, εσώρουχα και πολλά άλλα τέτοια, έτσι απλά για να του τρέχουν τα σάλια του άλλου και να τρέχει από πίσω της, σα σκυλάκι. Γιατί κατά βάθος, οι περισσότερες αυτό θέλουν. Ένα σκυλάκι να τις κυνηγάει για να αυτοεπιβεβαιώνουν την ανωτερότητα τους και την ομορφιά τους. Αμ το άλλο..."Σε βλέπω σαν φίλο" Μα καλά...Με ποιον θα τα φτιάξεις? Με ποιον θα κάνεις σχέση? Με τον εχθρό σου???Όχι βέβαια...Σχέση θα κάνεις με κάποιον που ξέρεις, με κάποιον που έχετε μιλήσει, με κάποιον που έχετε μοιραστεί σκέψεις και στιγμές. ΌΧΙ με κάποιον που δε γνωρίζεις...Με κάποιον γνωστό σου, με κάποιον...φίλο σου!!! Μπορεί λοπόν το "οχι"¨σαν απάντηση να είναι σκληρό και άκαρδο, αλλά τουλάχιστον είναι αληθινό. Άλλωστε όπως λένε: η αλήθεια είναι σκληρή και πονάει, αλλά είναι αλήθεια! Θα μπορούσα να το τραβήξω κι άλλο το θέμα, αλλά αυτά που ήθελα να πω κυρίως, τα είπα...

16 comments:

Dark_Morpheus said...

Δε νομίζω να το καταλάβουν ποτέ...

Nemertes said...

Η αλήθεια είναι ότι πονάει η συγκεκριμένη ατάκα. Είναι ό,τι πιο ευγενικό όμως. Απλά εγώ όσες φορές την έχω πει εννοώ "δεν θέλω να σε ξαναδώ". Δεν γίνεται να υπάρχει μονόπλευρη σχέση.

Dark_Morpheus said...

@Respect
Αυτοβιογραφικό είναι σίγουρα...Αλλά ευτυχώς όχι πρόσφατα. Βασικά πιστεύω ότι ειναι αυτοβιογραφία γενικά των ανδρών και όχι μόνο δικιά μου!

Dark_Morpheus said...

Να'σαι καλα ρε φίλε...Αυτό που πιστεύω λέω.Τώρα αν το πιστεύουν κι άλλοι αυτό, ακόμα καλύτερα!

Charlie Alexandra said...

katarhin @ galatis: kai pos ginetai kapoios pou ta isxirizetai ola afta, opos esi, na dilonei fan tou senorita, james? e? e?

@ dark morpheus: oraia. alla sou perase katholou oti den to leei gia na se steilei alla giati sta alitheia tis vgazeis kati filiko. den iparxei ximeia re paidi mou... ki afto apo ena simeio ki epeita fainetai. tipou oti an itan amfidromo tha eixe ginei kati. ki omos, s' afto to simeio andi o allos na tin kanei giati katalabainei oti den paizei, sinexizei na se peritrigirizei kai kala os filos. esi tora tin psiliazesai apo ti mia... apo tin alli, de theoreis ton eafto sou kai toooso thea, opote theoreis oti h den epaize h oti o allos ksekollise. afto mexri na sou tin pesei kai na kseneroseis me ti zoi sou ... an de simvei afto, theoreis oti ekanes lathos kai tou milas gia gomenous k esorouxa. capito?

Dark_Morpheus said...

@charlie Ναι αλλά οι περισσότερες το "σε βλέπω σα φίλο" το λένε χωρίς καν να "σε" θεωρούν φίλο...Τεσπά, είναι μεγάαααλη κουβέντα!

Dark_Morpheus said...

Και καλά κάνεις εδώ που τα λέμε! ;)

Jason said...

Φτιάξε και ένα post για την αντίστοιχη αντρική φράση:
"Σοπελιά σε γουστάρω πολύ... Μα... περνάω μια φάση."

Jason said...

Κοπελιά*

Anonymous said...

Ρε παιδιά απλά είναι μεγαλεσ καριόλες επειδη ακριβώς τους εχουμε δωσει την εντυπωση ότι είναι θεές... Ναι κάνουν οι αντρες την πρωτη κίνηση αλλα εμεις το εχουμε γαμησει! αρα τα πουτανάκια μαζευουν θαυμαστές μέχρι να αποφασίσουν σε ποιον θα κάνουν την τιμη. δεν μας γαματε λεω ρε κοπελιές??? Προσωπικα βαρεθηκα να παιζω. Και οι καριολες δεν λένε οχι γιατι κάτσε μπορεί να αλλαξω γνώμη αμα τον εχω σκυλακι μπορει να τον χρησιμοποιήσω καποια αλλη φορα

Dreaming_Harlequin said...

Τώρα μετά από τόσα χρόνια πως και το διάβασες αυτό? :P

Έχεις δίκιο όμως...έχεις δίκιο...εμείς φταίμε...αλλά τι να κάνουμε?Γνωστοί μλκες :P

Anonymous said...

Γεια σας παιδια.Καταρχην συγχαρητηρια για το blog σου φιλε μου.Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση οσο αφορα μια κατασταση στην οποια βρισκομαι τον τελευταιο καιρο.Γνωρισα μια κοπελα πριν ενα μηνα περιπου και εμαθα πως με θελει απο κοινους γνωστους που εχουμε.Εμενα μου αρεσει πολυ η συγκεκριμενη,αλλα εκανα το λαθος και αργησα να κανω την πρωτη κινηση.Οταν πηγα να την φιλησω λοιπον(την δευτερα που μας περασε)τραβηχτηκε και μου ειπε ενα "δεν ξερω τι θελω" ,χαιρετηθικαμε και φυγαμε.Μετα μου στελνει μηνυμα λεγοντας μου πως με ηθελε,αλλα ειναι λιγο μπερδεμενη.Αργοτερα απο φιλους μας εμαθα τωρα με βλεπει σαν φιλο και οχι ερωτικα.Τι να πω δηλαδη?Ειτε σε θελει μια γυναικα,ειτε οχι παλι στο "σε βλεπω σαν φιλο" καταληγει?Το μονο θετικο ειναι πως μου ζητησε να κατσουμε μια μερα να το συζητησουμε το θεμα.Απο εκει μπορει να βγει τιποτα καλο..

Dreaming_Harlequin said...

Καταρχάς σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Κατα δεύτερον να σου πω ότι αυτό το μπλογκ το έχω παρατήσει εδώ και καιό, οπότε μου κάνει εντύπωση που τ βρήκες, και ιδιαίτερα αυτό το ποστ το οποίο είναι αρκετά παλιό!

Όσον αφορά στην ιστορία σου, τώρα τι να σου πω...Έχει συμβεί άπειρες φορές σε πάμπολλους! Θέλω να πιστεύω ότι μετα τη συζήτηση που θα έχετε όλα θα πάνε καλά. Δεν μπορεί να σε ήθελε και τώρα να μη σε θέλει. Συνήθως όταν κάποια σε "θεωρεί φίλο" σημαίνει ότι δεν της αρέσεις. Εσύ όμως της αρέσεις, οπότε κάτι άλλο θα παίζει!

Τελικά ποτέ δε ξέρεις πότε είναι η σωστή στιγμή...Άλλοτε κάνεις κίνηση πολύ γρήγορα κι άλλοτε πολύ αργά!!

Anonymous said...

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Σας έχει τύχει γυναίκα να σας πεο ότι σε θεωρώ καλό φίλο αλλά αργότερα να άλλαξε κάτι και να κατέληξε σε σχέση;
Βασικά ξέρω μια κοπέλα μέσω μιας κοινής φίλης έχουμε βγει κάποιες φορές κατα καιρούς αλλά ποτέ οι δυο μας. Χθες βγήκαμε οι δυο μας αλλα πολλές αναφορές έκανε στο ότι θέλει να κάνουμε παρέα.

Κοιτάξτε αυτό που διάβασα στο ότι πως θα τα φτιάξει η γυναίκα με εχθρό όχι βέβια αλλά με κάποιο γνωστό που έχει βγει κάποιες φορές μαζί με άλλη παρέα.
Να δει τι άτομο είναι να δει τον χαρακτήρα του και αν του αρέσει η κοπέλα να κάνει την κίνηση.

Η συγκεκριμένη μου αρέσει τρομερά και λέω την επόμενη φορά που θα βγούμε για ποτό να της μιλήσω και να της ανοιχτώ πιο πολύ. Αυτό δεν ήθελα να το κάνω απο την πρώτη φορά που βγήκαμε μαζί. Είναι πολύ καλή και αξίζει να προσπαθήσω.

Ἀχιλλεῦς said...

γιατί ρε γαμώτο να μην το χα διαβάσει πριν 5 χρόνια αυτό το καταπληκτικο άρθρο;
ειδικά αυτό που λές:
« μα με ποιον θες να κάνεις σχέση; με τον εχθρό σου;»
είναι the best

Unknown said...

"Η αλήθεια είναι ότι πονάει η συγκεκριμένη ατάκα. Είναι ό,τι πιο ευγενικό όμως. Απλά εγώ όσες φορές την έχω πει εννοώ "δεν θέλω να σε ξαναδώ". Δεν γίνεται να υπάρχει μονόπλευρη σχέση."

Γιατί στην τελική για αυτό κάνουμε ή έχουμε φίλους. για να μην τους ξαναδούμε, σωστά? Σοβαρά. Δεν είναι ούτε ευγενικό ούτε ντόμπρο. Εκτός και αν όντως θα ήθελες αυτό τον άνθρωπο (όχι για σκυλάκι τόνωσης αυτοπεποίθησης) να είναι στην ζωή σου.